• Nacházíte se zde:
  • Diváci
  • Základní informace

Základní informace

  • Soutěž mistrovství České republiky v rally historických automobilů
  • Volná mezinárodní rally historických vozidel
  • Demonstrační jízda rally legend

 

Star Rally Historic je již několik let nedílnou součástí populární zlínské soutěže Barum Czech Rally Zlín. Letošní již 14. ročník je stejně jako před rokem zařazen do Mistrovství České republiky v rally historických automobilů.

V prvních pěti ročnících byla zlínská Star rally kvalifikována jen jako volný mezinárodní podnik historických vozidel organizovaný jako demonstrační jízda historických vozů. Také letos zůstane zachována i tato část ve formě „legend", mnohem větší důraz však bude kladen na měřenou soutěžní část zařazenou rovněž do seriálu MČR.

Stejně jako každý rok se i tentokrát účastníci mohou těšit na úžasnou diváckou kulisu podél celé trati a zejména na městskou superspeciální rychlostní zkoušku v ulicích Zlína s téměř 40.000 diváky! Během rally posádky absolvují asfaltové rychlostní zkoušky v okolí Zlína a Otrokovic, které jsou shodné s hlavním závodem Barum Czech Rally Zlín zařazeným do seriáu FIA ERC.

Měřené rally historických automobilů se budou moci zúčastnit všechny historické vozy s průkazem sportovního vozidla, homologačním listem a platným HTP/TPHV. Vozy musejí odpovídat přílohám J a K MSŘ a současně platným technickým předpisům NSŘ. Soutěž historických vozů bude vypsána do tříd dle klasifikace MČR.

Druhou část Star Rally Historic tvoří tzv. demonstrační jízda legend, které se mohou zúčastnit historické soutěžní vozy nebo jejich repliky a soutěžní vozy dle NSŘ vyrobené do roku 1996. Vozidlo musí odpovídat věrně svým vzhledem a technickým provedením dobové příloze a reprezentovat historii soutěžního sportu. Vozidla vyrobená po roce 1990 musí být pouze originálními soutěžními vozidly.

Organizátoři pro soutěžící připravili hodně zajímavý časový harmonogram. Jako již tradičně se vozy představí v pátek odpoledne na zlínském náměstí Míru, kde se uskuteční slavnostní start. Zlatým hřebem večera pak bude průjezd historických vozů městskou rychlostní zkouškou, předpokládaný start prvního vozu je v 19:00. V sobotní části pak budou historické vozy startovat v mezidobí mezi průjezdy jednotlivých rychlostních zkoušek Barum Czech Rally Zlín.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.