• Nacházíte se zde:
  • Mor afrických prasat ve Zlínském kraji

ORGANIZACE A POHYB DIVÁKŮ KOLEM ZÓNY S VÝSKYTEM AFRICKÉHO MORU PRASAT

 

Vážení diváci Barum Czech Rally Zlín,

v souvislosti s výskytem afrického moru prasat platí na části území Zlínského kraje zákaz vstupů do lesů, luk a polí. Vyznačená oblast se nachází mezi obcemi a městy Lípa, Slušovice, Březová, Lukov, Fryšták a zlínskou částí Vršava a je ohraničena pachovými a elektrickými ohradníky. Žádáme návštěvníky Barum Czech Rally Zlín aby se nepokoušeli do toho území vstupovat za jakýmkoli účelem, zejména aby se nepřibližovali k elektrickým ohradníkům, které jsou v mapě vyznačeny červenou barvou. Na dodržování zákazu dohlíží policie a předejdete tak zbytečným problémům.

V souvislosti s vydanými opatřeními budou během probíhajícího závodu uzavřeny všechny komunikace protínající centrum výskytu nákazy. Prosíme návštěvníky BCRZ aby respektovali pokyny pro diváky a během přesunů na rychlostní zkoušky využili pouze určené příjezdy:

Nejpřísnější režim bude platit v souvislosti s RZ Březová. Vzhledem k její poloze bude divákům doporučen přístup pouze jedinou komunikací, a to silnicí II/491 z Lípy nad Dřevnicí do Slušovic. Parkování bude organizováno na části komunikace II/491 ve Slušovicích před odbočkou na Trnavu a dále na místní komunikaci Dostihová. Z organizačních důvodů nebude umožněno parkování na místní komunikaci v zadní části dostihového areálu. Alternativním řešením pro diváky přijíždějící ze Vsetínské části rally je příjezd po silnici III/4893 z Trnavy. Naopak nebude divákům umožněn příjezd po silnici II/491 ve směru od Velíkové přes Hrobice a po silnicích III/4914 a III/4915 z Hvozdné a Slušovic na Březovou.

Pro příjezd k RZ Troják (DM Lukov a Vlčková) použíjte komunikaci II/490 do Fryštáku a dále po silnici II/489 směr Lukov a Kašava.

Během přesunů mezi diváckými místy se prosím vyhýbejte vyznačené zóně s výskytem moru afrických prasat.

Děkujeme!

Organizační výbor Barum Czech Rally Zlín


POSTUP PŘI NÁLEZU UHYNULÉHO DIVOKÉHO PRASETE CIVILNÍ OSOBOU:
v žádném případě se podezřelého, uhynulého nebo při autonehodě usmrceného divokého prasete nedotýkat ani s ním jinak nemanipulovat udržovat bezpečnou vzdálenost přibližně 2 m od uhynulého zvířete oznámit (telefonicky) krajské veterinární správě Státní veterinární správy místo nálezu uhynulého zvířete nebo kontaktovat Hasičský záchranný sbor ČR, Policii ČR, městskou polici.

KRAJSKÁ VETERINÁRNÍ SPRÁVA PRO ZLÍNSKÝ KRAJ

 

INFORMAČNÍ LETÁK

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.