Základní informace

  • FIA Mistrovství Evropy v rally jezdců a spolujezdců (FIA ERC)
  • FIA Mistrovství Evropy v rally týmů (FIA ERC)
  • FIA ERC3 jezdců a spolujezdců
  • FIA ERC4 jezdců a spolujezdců
  • FIA Junior ERC jezdců
  • Mistrovství České republiky v rally
  • Mistrovství ČR juniorů
  • Dámský pohár ČR
  • Peugeot Rally Cup
  • Pohár 55+

Barum Czech Rally Zlín je dlouhodobě jednou z nejvýznamnějších motoristických akcí v České republice, v roce 2022 se odjel padesátý první ročník. Tradice zlínské soutěže úzce souvisí s popularitou rallysportu v naší zemi, kvůli barumce se rok co rok na Zlínsko vydává několik desítek tisíc nadšených motoristických příznivců. Velkou důležitost této akce dokládá i nebývalý zájem médií, jen v loňském roce se akreditovalo celkem 199 novinářů ze čtrnácti států!

Dlouholetým partnerem zlínské soutěže je společnost Continental Barum s.r.o. Propojení značky nejúspěšnějšího a největšího domácího výrobce pneumatik s důležitým motoristickým závodem vytváří výhodné podmínky pro vnímání jak značky pneumatik, tak soutěže. Stejně jako v předchozích letech bude značka Barum hlavním partnerem Barum Czech Rally Zlín.

Tato soutěž, která má centrum v moravském městě Zlíně, se postupem let propracovala až na samotný vrchol motoristických akcí v České republice a každoročně je nositelem řady novinek nejen v tuzemském rallysportu. Od roku 1984 je soutěž součástí mistrovství Evropy jezdců a od roku 2007 má Barum Rally silného promotéra, a to nejdříve světová televizní společnost Eurosport a nyní od roku 2022 WRC Promoter GmbH, který je shodný jako pro podniky Mistrovství světa.

Ředitelství rally stejně jako start a cíl bude soustředěn v krajském městě Zlín. Zahájení Barum Czech Rally Zlín bude předcházet technická přejímka konaná ve čtvrtek ve večerních hodinách v servisní zóně Otrokovice. V pátek v dopoledních hodinách proběhne v blízkosti Otrokovic kvalifikační zkouška a shakedown, v podvečer bude představení jezdců a spolujezdců při slavnostním startu před zlínskou radnicí.

Samotná rally bude startovat večerní diváckou speciálkou v ulicích Zlína, po které budou následovat dva plnohodnotné závodní dny. Celá rally bude zahrnovat 200 km rychlostních zkoušek s asfaltovým povrchem, přičemž nejvzdálenější místo je od centra soutěže pouze 50 km daleko. Tiskové středisko bude umístěno ve vestibulu AB Continental Barum v Otrokovicích, nedaleko servisní zóny.

Město Zlín se rozprostírá v úzkém údolí na rozhraní Valašska a Slovácka a je obklopeno lesnatou pahorkatinou, která poskytuje krásné a romantické scenérie. Město leží na východní Moravě a je vzdáleno 300 km východně od české metropole Prahy a 220 km od rakouského hlavního města Vídně.

 

Stojí za to vidět a vychutnat atmosféru Barum Czech Rally Zlín!

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.