• Nacházíte se zde:
  • Visit Zlín

Visit Zlín

Zlín

Město s charakteristickou funkcionalistickou architekturou - Baťův mrakodrap, Velké kino nebo typické kolonie baťovských domků . K historickým památkám patří kostel sv. Filipa a Jakuba a zámek. Moderní architekturu představuje Kulturní a univerzitní centrum od zdejší rodačky Evy Jiřičné. Možnosti relaxace: Lázně Zlín – krytý a venkovní bazén, dětský bazén, sauna, pára, posilovna. Koupaliště Zelené – venkovní bazény, tobogan, atrakce, lezecká stěna, badminton, stolní tenis. Koupaliště Panorama – vyhřívané venkovní bazény, tobogan. V komplexu 14-15 Baťův institut navštivte Muzem jihovýchodní Moravy s expozicemi „Princip Baťa", kde získáte představu o jedinečnosti batismu, a výstavu o cestovatelích Jiřím Hanzelkovi a Miroslavu Zikmundovi obsahující mnoho informací o jejich cestách a rovněž exemplář expediční Tatry 87.

www.zlin.eu

 

Hrad Malenovice

Jedna z mála dochovaných památek středověké architektury na Zlínsku. Objekt aktuálně prochází rekonstrukcí statiky a jeho interiéry jsou pro veřejnost nepřístupné, je možné ale navštívit přilehlou hradní hájenku s výstavami "Dřevo,proutí, sláma“ a „Malováno na dřevo“.

www.muzeum-zlin.cz

 

 

ZOO Zlín-Lešná

Zoologická zahrada ve Zlíně-Lešné svým členěním podle kontinentů nadchne děti i dospělé. Najdete zde rozlehlé přírodní expozice se společným chovem více druhů zvířat, tropickou halu Yucatan, průchozí expozice a voliéry, romantický zámek Lešná i krásný park. Novinkou je jedinečný pavilon „Zátoka rejnoků". Tyto exotické paryby si můžete pohladit případně i nakrmit.

www.zoozlin.eu

 

 

Město Napajedla

Napajedla spojuje s Otrokovicemi a Uherským Hradištěm cyklostezka, která je součástí páteřní dálkové trasy z Kroměříže do Hodonína po hrázích řeky Moravy a Baťova kanálu. K nejvýznamnějším památkám ve městě patří novorenesanční budova radnice, kostel sv. Bartoloměje a zámek postavený ve stylu francouzského baroka, který je obklopen parkem se vzácnými dřevinami a rybníčkem. V zámku možnost prohlídky historických sálů. Městské muzeum s expozicí plastových hraček .Rekreační areál Pahrbek – ubytování, stravování, přírodní koupaliště, půjčovna lodiček, šlapadel, kol, minigolf.

www.napajedla.cz

 

 

Lukov

Původní hrad vznikl pravděpodobně již ve 13. stol. Patřil svého času i králi Karlu IV. Na hradě se konají různé kulturní akce a šermířské dny, noční prohlídky se strašidly. Expozice zaměřená na historii valašských povstání v době třicetileté války.

www.hradlukov.cz

 

 

Troják

Zajímavá rozhledna na vrchu Maruška (1,8 km od Trojáku směr Bludný) s výhledem na Vizovické vrchy, masiv Radhoště a do údolí s obcemi Hošťálková a Ratiboř. Na Trojáku možnost občerstvení, ubytování, relaxace.

 

 

Vsetín - Semetín

Je zde koupaliště a nově vybudovaná Bike Arena Vsetín, která nabízí až 30 kilometrů single trailů zasazených ve valašské krajině a doplněných umělými překážkami. Jednotlivé sjezdové tratě jsou členěny dle náročnosti, na své si tedy přijdou zkušení bikeři i rodiny s dětmi.

 

 

Kudlovice

V nejseverněji položených vinicích na Moravě v trati Paňháj u Kudlovic se pěstovalo víno na 31 ha již roku 1657. V jediné pojmenované uličce v obci, v Hubáčkově ulici, kterou symbolizují boží muka s patronem vinařů svatým Urbanem, najdete 17 vinných sklepů.

www.kudlovice.cz

 

 

Kostelany

Několik mohylových pohřebišť a historický smírčí kříž pod vrcholem Kameňáku dělá z této obce oblíbený turistický cíl. Přes Novou Dědinu na Bunč vás provede Spáčilova naučná stezka, která tu začíná a nese jméno historika a spisovatele Jindřicha Spáčila. Seznámíte se zde s historií těžby ropy u Kostelan, uvidíte mohylové pohřebiště z 9. století, pískovcové skály Budačina a Komínky – oblíbený cíl horolezců. Na okraji Kostelan navštivte ranč s atmosférou divokého západu. Na ranči zažijete s dětmi mnoho dobrodružství a poznáte mnoho ze života indiánů a kovbojů.

www.obeckostelany.cz

 

 

Bunč a rozhledna Brdo

Na Bunči se křížily stezky poutníků v Chřibech už v hluboké minulosti. Dnes je Bunč křižovatkou turistických tras i cyklostezek rozbíhajících se na všechny strany. V zrekonstruovaném penzionu na vás čeká restaurace s krbem, bar a dětský koutek. Na nádvoří tu můžete využít kamenné stavení s barem z dřevěného sudu. Pro regeneraci těla i ducha využijte relaxační centrum se saunou, whirlpoolem a parní saunu.

Nedaleko, na nejvyšší hoře Chřibů, pak stojí rozhledna Brdo - nejvyšší kamenná rozhledna na Moravě vysoká 24 m. Z rozhledny budete mít krásný výhled na Beskydy, Roháče, Malou Fatru a Jeseníky. Rozhledna je snadno dosažitelná z rekreačního střediska Bunč

www.bunc.cz

 

 

Přírodní park Želechovické paseky a Pasekářská stezka

Harmonickou krajinou přírodního parku prochází šestikilometrový okruh naučné Pasekářské stezky. Nachází se jihovýchodně od Zlína na katastrálním území obcí Želechovice nad Dřevnicí, Jaroslavice a Kudlov. Je zaměřený na faunu a flóru, sadařství a léčivé rostliny. K významným místům na pasekách patří chráněné prameny minerálních vod. Z vzácných rostlin můžete v parku vidět například prvosenku vyšší, lýkovec jedovatý nebo lilii zlatohlávek.

 

 

Vizovice – Distillery Land a Zámek Vizovice, národní kulturní památka

Vizovice jsou přezdívány jako hlavní město slivovice a tradice výroby pálenek se zde datuje už od konce 16. století. V místní produkci najdete nejen slivovici, ale řadu dalších alkoholických nápojů. S historií výroby a tradičními postupy se můžete seznámit ve zdejším Distillery Landu, který nabízí možnost prohlídek, degustace a nákupu produktů. V areálu probíhá také řada akcí a festivalů, návštěvu spojenou s ochutnávkou je nutno předem objednat.

www.rjelinek.cz

 

 

 

Zámek Vizovice nechal v polovině 18. století postavit Heřman Hannibal z Blümengenu, který stavbou pověřil architekta F. A. Grimma. Ten pojal zámek v moderním francouzském barokním stylu. Zámek obklopuje francouzský a anglický park a ve své době patřil areál k nejhonosnějším ukázkám šlechtického sídla. Interiéry jsou zařízeny nábytkem ve stylu baroka, rokoka, empíru i biedermeieru s množstvím porcelánu. Unikátní je sbírka obrazů se vzácným souborem děl nizozemských mistrů. Uvidíte krásné interiéry, reprezentativní prostory, pokoje určené rodinným příslušníkům, hostům, služebnictvu a zámeckou kapli.

www.zamek-vizovice.cz

 

 

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.