RZ 5/9 Březová

Rychlostní zkouška Březová patří mezi klasické a divácky vděčné úseky Barum Czech Rally Zlín. Letos musel být vypuštěn úsek vedoucí přes Březovou do Hvozdné a celá zkouška se tak odehraje v okruhovém formátu v nejbližším okolí Slušovic. Po startu v Nových Dvorech posádky odbočí do kopce směrem k Březové, odkud sjedou do Slušovic. Tam na ně čeká technická pasáž s bohatě dimenzovanými diváckými prostory. První z nich se nachází u dostihového závodiště a nabídne příjezd z prudkého kopce s následným průjezdem parkovištěm a umělou šikanou o kousek dál (A). Vozy dále vjíždějí do úzkého technického úseku, tunelem podjedou hlavní silnici a přijedou k administrativní budově AB, u které následuje objezd přírodního ostrůvku. Za ním trať odbočuje ostře doleva na panely, vozy tudy vjíždějí do hlavního diváckého místa Verva Arena (B - divácký supertip). Trať zde obsahuje dvě technické pravé zatáčky, skok a nakonec náročný výjezd bránou na hlavní silnici. Po ní posádky jedou několik set metrů, aby následně odbočily doprava a po široké cestě s vloženou technickou pasáži se vrátily k prostoru startu. Celý okruh posádky pojedou dvakrát, po absolvování druhého kola nedaleko od prostoru startu odbočí doprava, opustí okruh a zamíří k cíli, který je umístěn ve stoupání nad Novými Dvory.

POZOR! Při pohybu kolem trati RZ respektujte pokyny pořadatelů a pamatujte, že přecházení tratě rychlostní zkoušky je v jejím průběhu zakázáno. Povoleno je pouze na organizovaném přechodu v diváckém místě B a to jen se svolením a na pokyn traťového komisaře.

UPOZORNĚNÍ PRO NÁVŠTĚVNÍKY RYCHLOSTNÍ ZKOUŠKY BŘEZOVÁ: Vzhledem k aktuálnímu rozšíření nákazy afrického moru divokých prasat v okrese Zlín byla Hygienickou správou Zlínského kraje v okolí Slušovic vytyčena zóna s výskytem infikované zvěře. Návštěvníci rally by se neměli pohybovat mimo doporučené divácké zóny a k rychlostní zkoušce využít výhradně příjezd od hlavní silnice I/49 Zlín-Vizovice.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.