RZ 1 Super RZ Zlín

Populární městská rychlostní zkouška se vrací k osvědčené podobě známé z roku 2015. Posádky budou do městské RZ startovat na Vodní ulici (A), po projetí retardéru na křižovatce ulic Vodní a Bartošovy je čeká vjezd na čtyřproudou komunikaci a následně pravoúhlé zabočení na kostky (B). Poté přichází úsek, kdy posádky odbočí mírně vpravo mezi budovy UTB. Za nimi odbočí ostře vlevo, aby projely bývalým nástupištěm autobusů HousaCar, za kterým se přes vyvýšené pravé odbočení napojí na hlavní ulici (C). Poté následuje další pravoúhlé odbočení u mrakodrapu (D) a v klesání retardér na křižovatce (E). Další úsek na nové širší komunikaci vede v bezprostřední blízkosti tzv. Rally Village (servisní zóna Star Rally) a obsahuje pravoúhlou zatáčku (F). Výjezd z továrního areálu je tvořen sérií zatáček různých poloměrů a přejezdem zpomalovacího betonového prahu naproti vlakovému nádraží. Přichází průjezd oblíbenou a přehlednou pasáží na autobusovém nádraží (G). Závodní vozy pak vyjedou kolem patrových garáží (H) na nadjezd, za ním odbočí k čerpací stanici OMV (I) a zamíří na silnici vedoucí podél řeky Dřevnice, kde je v místě bývalé autobusové zastávky MHD čeká retardér. Na kruhovém objezdu vjedou na most (J) a přejedou na druhý břeh, kde je rychlá pasáž zakončená pravoúhlým odbočením na panely. Po překonání kolejí přichází poslední odbočení vpravo, kterým se posádky dostanou zpět na začátek okruhu (A). Ten absolvují celkem třikrát, cíl se nachází na ulici Zarámí.

POZOR! Důležité upozornění ohledně pohybu diváků na nadjezdu: Nadjezd bude z bezpečnostních a organizačních důvodů bez diváckého sektoru a bude určen pouze pro průjezd soutěžních vozů! Pěší průchod přes nadjezd bude možný do 15:30, poté pořadatelé celý prostor uzavřou! Jižní kraj nadjezdu, zóna podél betonové zdi, oddělující autobusové a vlakové nádraží, bude i letos určena pouze pro držitele vstupenek na některou z mobilních tribun.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.